Aangeraakt worden heeft voor de meeste oudere/dementerende mens een rustgevende werking . Aanraking kan op allerlei subtiele manieren, een hand op de schouder, handen aanraken, een aai over de rug. Aanraken door het masseren van de handen en/of voeten of beide. Graag masseer ik de handen en/of voeten van je dementerende ouder of partner. Handen en voeten masseren heeft een heilzame werking. De hand en/of voetmassage worden op een rustige en respectvolle manier uitgevoerd.

Mijn ervaring en het effect in het contact zijn met de oudere/dementerende mens door middel van aanraking van de voeten en/of handen massage: De mensen voelen en zien letterlijk dat er aandacht voor ze is. De intonatie in de stem veranderd, de gezichtsuitdrukking wordt zachter, in sommige gevallen worden  mensen die  doorgaans druk zijn, worden rustig. Voor mensen die angstig zijn is deze manier van aanraken een rustgever en werkt door in het dagelijks leven. Een hand en/ of voetmassage slaat een brug tussen jou en de oudere/dementerende mens. Het is een traktatie voor zowel ontvanger als gever.

Op locatie  geef ik ook cursus hand en voetmassage aan de verzorgende en team welzijn voor de  oudere/dementerende. Tijdens de cursus leer je hoe je de hand en voetmassage kan geven en waarop je moet letten voordat je gaat masseren. In de cursus leer je hoe je in 5 min per hand en 10 min per voet de massage kunt uitoefenen. Graag heet ik je welkom in mijn praktijk aan huis.