Aanraking vanuit compassie.

Massage bij dementie

Het aanraken van de handen is zo vertrouwd, net als een hand op de rug. Het koesterend vasthouden is soms al genoeg….

De massage is eenvoudig, met herhalende aandachtsvolle aanrakingen. Het vermindert de gevoelens van verwarring en angst. Het helpt de gevoelens van eenzaamheid en leegte te verkleinen. Door deze liefdevolle massage maak ik contact op een dieper niveau, waardoor ik de ander uitnodig om –al is het maar voor even- aanwezig te kunnen zijn.

In mijn massages bij mensen met dementie komen mijn ervaringen, opgedaan in de zorg met verstandelijk gehandicapten, en mijn opleiding tot massagetherapeut samen. De sleutel in deze massages is het aandacht hebben voor de non verbale signalen. Gezichtsuitdrukkingen, kleine bewegingen, hoe is de adem, gemompelde woorden…Op deze wijze krijg ik feedback over wat de massage met iemand doet en hoe ik mijn aanrakingen hierop kan aanpassen.

Om de massage op maat te kunnen geven is het van belang dat ik persoonlijke informatie ontvang over de persoon, die u deze massage gunt. Dit kan zowel via een telefonische intake als via een digitaal formulier. U kunt op een moment dat het u uitkomt deze vragen beantwoorden. Zo kan ik met alle gegevens rekening houden en een prettige, veilige massage samenstellen. Afhankelijk van de verblijfplek van de persoon, die u deze massage wilt geven, is een reiskostentoeslag van toepassing.

Nadere informatie over massage bij dementie kun je vinden door hier te klikken.