Kairos Massage – Marijke Kolkman

Meer over mij, en waarom ik doe wat ik doe:

Het aandacht geven aan- en zorgen voor mensen is in mijn leven altijd belangrijk geweest. Opgeleid als kleuterjuf, waar ik heb leren observeren, kwam ik terecht in de zorg voor mensen met visuele- en verstandelijke beperkingen en moeilijk leesbaar gedrag.

Mooi en uitdagend was het om met creativiteit de signalen van deze mensen te ontdekken en om te zetten in hun werkelijke zorgvraag. En hen zo te helpen om er te kunnen zijn, hun leven betekenis te geven.

Zeventien jaar later was het tijd voor verandering en werd ik wandelgids op Kreta. Dit nieuwe beroep eigen maken was heel inspirerend. Wandelaars uit alle windstreken kon ik de schoonheid en de kracht van de natuur laten zien,ruiken, proeven en voelen. Die ervaringen maakten de wandelingen tot wandelfeestjes en de energie die dat gaf maakte mij bewust van mijn eigen kracht.

Nadat ik weer naar Nederland was teruggekeerd kreeg ik in 2007 nierkanker. Die periode was een indrukwekkende tijd van verbonden weten met wie ik lief had maar ook van therapie, bezinning en balans hervinden.
In die tijd heb ik ervaren wat aandachtsvolle aanraking en bejegening kan doen. En gun ik het iedereen om op die manier te voelen, te ervaren en te helen.

Dat is waarom ik holistisch bewegings- en massage therapeut ben geworden. Opnieuw aandacht geven aan en zorgen voor. Nu door mensen de mogelijkheid te bieden (weer) contact te maken met hun lichaam en zo zichzelf te ervaren met alles wat er is.

Ik vind het fijn om mijn passie te delen, door over mijn ervaringen te schrijven.
Verder geef ik trainingen en workshops. Via het Kairos Nieuws ben je altijd op de hoogte.

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly