Kairos Massage – Marijke Kolkman

Meer over mij, en waarom ik doe wat ik doe:

Het aandacht geven aan- en zorgen voor mensen is in mijn leven altijd belangrijk geweest. Opgeleid als kleuterjuf, waar ik heb leren observeren, kwam ik terecht in de zorg voor mensen met visuele- en verstandelijke beperkingen en moeilijk leesbaar gedrag.

Mooi en uitdagend was het om met creativiteit de signalen van deze mensen te ontdekken en om te zetten in hun werkelijke zorgvraag. En hen zo te helpen om er te kunnen zijn, hun leven betekenis te geven.

Zeventien jaar later was het tijd voor verandering en werd ik wandelgids op Kreta. Dit nieuwe beroep eigen maken was heel inspirerend. Wandelaars uit alle windstreken kon ik de schoonheid en de kracht van de natuur laten zien,ruiken, proeven en voelen. Die ervaringen maakten de wandelingen tot wandelfeestjes en de energie die dat gaf maakte mij bewust van mijn eigen kracht.

Nadat ik weer naar Nederland was teruggekeerd kreeg ik in 2007 nierkanker. Die periode was een indrukwekkende tijd van verbonden weten met wie ik lief had maar ook van therapie, bezinning en balans hervinden.
In die tijd heb ik ervaren wat aandachtsvolle aanraking en bejegening kan doen. En gun ik het iedereen om op die manier te voelen, te ervaren en te helen.

Dat is waarom ik holistisch bewegings- en massage therapeut ben geworden. Opnieuw aandacht geven aan en zorgen voor. Nu door mensen de mogelijkheid te bieden (weer) contact te maken met hun lichaam en zo zichzelf te ervaren met alles wat er is.

Ik vind het fijn om mijn passie te delen, door over mijn ervaringen te schrijven.
Verder geef ik trainingen en workshops. Via het Kairos Nieuws ben je altijd op de hoogte.

 

 • Het is fantastisch hoe jouw rust mij in staat stelt om sneller rustig te worden. De massage was heerlijk. De druk op de spieren en het weefsel bouwde je langzaam op, zodat mijn lichaam de bestaande spanning kon voelen en daarna hielp je het die spanning los te laten.
  Door jou heeft mijn lichaam de scherpe pijn van het verdriet dat erin opgeslagen lag los gelaten. Ik dacht. Oh ja, zo voelt het als het goed is.
  Heel, heel veel dank.


 • Vrijdagmiddag.. een betere plek om te zijn aan het einde van een volle mooie week dan kairosmassage is er eigenlijk niet! Dank je wel Marijke Kolkman, Ik ga verlicht naar huis.


 • Kijk dit maakt de dag aan het infuus in amc weer helemaal goed. Wat lief en geweldig dat dat voor de patiënten gedaan wordt. Dank je wel Marijke Kolkman???vrijwilligerswerk AMC


 • Ik heb kennisgemaakt met Marijke tijdens haar werk in het ziekenhuis waar zij zich vrijwillig beschikbaar stelt om massages te geven aan mensen met kanker.
  Het valt meteen op dat zij zich openstelt voor jou en met veel aandacht op zoek gaat naar wat je op dat moment kan helpen. Ze heeft een erg plezierige rustige benadering en ze luistert goed. Tijdens de massage merk je heel goed dat ze met haar handen probeert te voelen wat je nodig hebt. En zonder daarbij zweverig te zijn. Aan haar aanrakingen kun je voelen dat ze veel massage ervaring heeft en verschillende technieken in huis heeft om je klachten te verlichten en ontspanning te bieden. Zo moest ik een vervelend onderzoek ondergaan maar ik werd van te voren door haar gemasseerd en ik heb de ingreep als een stuk minder pijnlijk en vervelend ervaren. Ik merkte dat ik me veel beter kon ontspannen. Ik kan haar aan iedereen, wat je klacht ook is, van harte aanbevelen!


 • Terwijl de chemovloeistof langzaam mijn arm indruppelt, staat er plotseling een aardige dame voor mijn bed die vraagt of ik wellicht een massage wil hebben. U kunt kiezen uit een arm of voet massage. Vol ongeloof kies ik voor een voetmassage. Wat een weelde om zo te worden verwend tijdens de toch al zo moeilijke  periode. Heerlijk ontspannen onderga ik de massage, en wist niet wat me overkwam. Wel weet ik dat ik al weer uitkijk naar de volgende chemobehandeling, want dan komt Marijke weer langs.


 • Ik was redelijk ontspannen voor mijn idee maar ik ben toch ingegaan op het aanbod van de masseuse van KAIROS. om mijn voeten te laten masseren.
  Ze was heel behoedzaam en voorzichtig in de behandeling en als een persoon met verstand van het vak Oncologie en Haematologie met o.a. het optreden van stolling stoornissen durf ik deze behandeling van harte aan te bevelen bij deze categorie patiënten. Ik voelde mij na deze sessie ontspannen met een gevoel van positieve aandacht en afleiding gehad te hebben wat mij een grote voldoening heeft op geleverd. Het heeft mij ook geholpen om mijn situatie beter onder ogen te gaan zien.

  Marijke veel dank


 • Marijke werkt als vrijwilligster bij ons op de oncologische/hematologische dagbehandeling in het AMC. Hierin ondersteund ze de patiënten middels ontspannende hoofd, hand, rug of voetmassages.  Marijke heeft de kracht om patiënten gedurende hun therapie op een dusdanige manier gerust te stellen zodat ze voor even weer in balans zijn. Dit doet ze door hen op een respectvolle en rustige manier te benaderen. Patiënten ervaren de massages als een zeer ontspannende gebeurtenis tijdens hun opname en wordt daarom door zowel patiënten als medewerkers zeer gewaardeerd.

  Groet,
  Max den Holder (oncologie verpleegkundige)
  Oncologische/hematologische dagbehandeling AMC


 • De  massages zijn heerlijk hier in het ziekenhuis.

  Vooral omdat je chemo krijgt is zo’n massage een lichtpunt.
  Je begint er dan echt naar uit te zien ondanks dat het een moeilijke en onzekere tijd is.
  Daardoor voel je je heerlijk ontspannen zodat je  er weer tegen aan kan.